FINE BRØD

Hyrdeloff

Saftig lekker loff og fantastisk til skalldyr.


Inneholder:


Hvetemel

Spansk landbrød

Et ektra godt loffbrød passer godt til det meste.


Inneholder:


Hvetemel

Finbrød

Godt gammeldags finbrød var også et av de syv slagene Tellefsen hadde i sortimentet da vi overtok i 1986. Finbrød er laget med en god andel fint rugmel og hvetemel.'


Inneholder:


Rugmel og Hvetemel

Gammeldags franskbrød

Sødmelksfranskbrød som man også kaldte det er en forfinet utgave av vanlig franskbrød da det her er både sødmelk og bittelitt sukker i deigen. Fornemmere valmuefrøblanding også.


Inneholder:


Hvetemel

Fransk brød, Formloff og Frøbrød

En frittstående loff som har eksistert i mer enn hundre år. Ved siden av kneippen var det nok det mest solgte brødet/loffen da vi overtok etter Tellefsen i 1986. Ut av samme deigen var det vanlig å lage små Fransk brød, Frøbrød, Formloff,  Spiralloff, Pariserloff.


Inneholder:


Hvetemel

Store horn

Samme deig som ved gammeldagse franskbrød, men laget som store horn


Inneholder:


Hvetemel

Kanelbrød

Tradisjonelt bakverk fra Danmark. En mellomting mellom loff og bolledeig. Litt søt deig med innrullet kanel og med glasur på toppen. Deilig med litt smør på skiva.


Inneholder:


Hvetemel, kanel, egg, melk, margarin, sukker og glasur.

Fletteloff

Samme som Hyrdeloff men fint flettet.


Inneholder:


Hvetemel, Blå Valmuefrø

Sesamloff

Som Hyrdeloff men rullet i Sesamfrø istedet.


Inneholder:


Hvetemel, Sesafrø

Berliner landbrød

Berliner Landbrødet er et brød på fint mel, som er saftig og holdbart.


Inneholder:


Hvetemel, Rugmel, Ristet Byggmel

Rosinbrød

Samme deig som til kanelbrød, men her er det innrullet rosiner og dekorert med sukker før steken.


Inneholder:


Hvetemel, rosiner, egg, melk, margarin og sukker

Harzenbrød

Et tyskinspirert finbrød med noe rugsurdeig, rugmel og ristet byggmel i. Saftig, godt og sunnere enn loff.


Inneholder:


Rugmel, Hvetemel, Rugsur, malt