PINNEIS

Vaniljestang/Sjokoladestang/Jordbærstang

I Kragerø hadde man god tradisjon på å lage gode is på pinne. "Carl Hansens Conditori" var viden kjent for sin utgave av en klassisk Pinup ispinne. Så den første pinne-isen vi satte i produksjon var dermed en "Vaniljestang", en vanilje fløteiskrem pinne-is overtrukket med den fineste mørke sjokoladen vi kunne få tak i. Da vi hadde knekt koden for hvordan vi best mulig kunne lage en pinne-is med høyt fløteinnhold og med samme høye kvalitet som den fløteiskremen vi har blitt så kjent for, da åpnet det opp for ytterligere varianter.


Den neste, "Sjokoladestang", ble til på samme måte som vår Vaniljestang, der vi bruker vår bestselger iskrem Sjokolade fløteiskrem som overtrekkes med mørk coverture sjokolade og dyppes i ristede hakkede mandler på tuppen. Sjokolade med sjokolade blir aldri feil.


"Jordbærstang" var en skikkelig utfordring da vi kun bruker ekte ferske råvarer og ønsket en god naturlig jordbærsmak og farge uten at den druknet og forsvant i all kremfløten. Det er en lang, krevende og kostbar prosess, men absolutt verdt det, som du vil kjenne når du spiser en slik pinne-is.
Malihinistang

Nå som vi hadde fått de 3 viktigste fløteiskremene på plakaten, var det viktig å friske opp med noe friskt og fruktig. I gjennom barndommen i København med lange sommere og mange Københavnerstenger (Vanilje pinne-is med ananastrekk) samt min tilknytning til Maui (Hawaii) utviklet jeg den nydelige og forfriskende pinne-isen "Malihini".


Historien om navnet er ganske fin; På en utvidet bakerimessetur til Las Vegas på 80-tallet, fikk vi noen dager på Maui på Hawaii. Et fantastisk sted med tilgang på de søteste og beste Ananasene i verden, "Maui Gold". På hotellet jobbet ei dame som het Malihini, og da jeg hadde t-shirt med Tellefsens Bakeri logo på, minnet det henne om noe verdifullt. Tellefsens navnet betydde noe særlig der borte, og det skal visst ha vært en Normann som slo seg ned der og hadde en betydelig påvirkning av skriftspråket der. Det Hawaiianske språket er omtrent helt likt den norske uttalen når vi leser det og relativt lett for oss å lære. Malihini viste en utrolig gjestfrihet og interesse for Norge og det er en fornøyelse å oppkalle denne etter henne og verdens beste ananaser. Pinne-isen er laget med en kjerne av vår vanilje fløteiskrem overtrukket med mange lag ferskpresset ananasjuice. Min absolutte favoritt pinne-is ever.Sunset

Sunset, en tilsvarende type fløteiskrem med et solbærjuice overtrekk laget av ferske solbær som det presses juice av. Mange har etterspurt solbærsmak og da var det fint å kunne addere denne råvaren til sortimentet.Sportsis

Sportsis er en lemonade-saftpinne-is laget med saften av friskpressede sitroner og med en deilig mørk sjokoladetupp. En sporty saftis på pinne en varm sommer dag. Noen dager er det bare akkurat en slik man trenger for å føle at livet er herlig."96" appelsin/jordbær

"96" appelsin/jordbær. Disse 2 juice pinne-isene er laget med under 2% sukker. Som navnet tilsier; 96% appelsin eller jordbær, noe friskpresset sitronsaft, og en melkefri og sukkerfri mørk sjokolade tupp. Disse kan barna (eller voksne) spise omtrent så mange de orker av hver dag med god samvittighet ift. sukkerinntak, fargestoffer og andre e-stoffer. Kjøp derfor en trygg isopplevelse til dine barn hos oss.


Karamellstang

Karamellstang, vår karamell fløteiskrem med melkesjokolade overtrekk, det er ekstra kos det. Den er en av våre nyere kreasjoner men allerede en godt etterspurt is i vårt sortiment.