GROV BRØD

Kragerøbrød

Kragerøbrødet er et smakfullt brød og sunt. Perfekt til skole/arbeids matpakka.


Inneholder:


Havregryn, Sammalt hvete mellomgrov, Fint rugmel og Hvetemel

Dansk Landbrød 

Dansk Landbrød var det første brødet som bakermester Leo innførte i sortimentet etter overtakelsen av bakriet fra Roy Tellefsen. Brødet er rundt i formen, bakt frittstående, trillet i hele korn og snittet i stjernekryss på toppen.


Inneholder:


Hvete helkorn, Sammalt rug grov, Sammalt hvete mellomgrov, Fint rugmel og Hvetemel

Godseierbrød

Saftig grovbrød med ibløtlagte kjerner av hvete og linfrø.


Inneholder:


Hvete helkorn, Rugmel, Linfrø, Hvetemel

Valnøttbrød


Et brød med deilige valnøttkjerner i.


Inneholder:


Rugmel, Rugsurdeig, Ristet Byggmaltmel, Mysepulver og Valnøtter

Tyrolerbrød


Et halvgrovt lett brød med kulturmelk havre, sesam og helkorn.


Inneholder:


Havregryn, Havrekli, Seamfrø, Hvete helkorn , Kulturmelk og Hvetemel

Delikatessebrød


Et mellomgrovt og delikat brød.


Inneholder:


Rugmel, Solsikkefrø, Soyagrøpp, Linfrø og Hvetemel

Havrehelkornbrød


Et mellomgrovt og delikat brød.


Inneholder:


Rugmel, Solsikkefrø, Soyagrøpp, Linfrø og Hvetemel

Fibertrimbrød


Et 80-talls brød da trimmefeberen herjet som mest, kom også fibertrimbrødet på markedet.


Inneholder:


Kuttet Rug, Kruskakli, Solsikkefrø, Grovt sammalt rug, Sammalt hvete mellomgrov, Hvetemel.

Pelsjægerbrød

Pelsjægerbrødet er opprinnelig fra Købenshavnsbakeriet Trianon (kongelig hof leverandør) der min onkel Per Skaarup arbeidet. Veldig grovt brød med mange ibløtlagte hele hvetekorn.


Inneholder:


Hvete helkorn, Fint rugmel og Hvetemel

Kneippbrød

Kneippbrødet var selve grunnpilaren i utvalget på 70-80 tallet, men etterhvert ble folk mer interessert i forskjellige typer brød og korn. Kneippbrødet skulle veie 750 gram ferdig stekt. Det var vanlig å lage også formkneipp og små kneippbrød.


Inneholder:


Sammalt hvete mellomgrov, Hvetemel og Fint rugmel

Gulrotbrød

Saftig grovt brød med nyhakkede gulerøtter og valnøtter.


Inneholder:


Gulerøtter, Valnøtter, Linfrø, Havregryn, Hvete helkorn, Sammalt hvete mellomgrov, Hvetemel

Kombikorn


Et spennende grovt brød med mange ingredienser:


Inneholder:


Linfrø, Rugmaltmel, Hvetekli, Rugsurdeig, Maisgryn, Havreflak, Solsikkefrø, Sesamfrø og Byggmalt

Havreklibrød

Havreklibrød stammer fra slutten av 80-tallet da det ble veldig fokus på havrekliets gode påvirkning av hjertet. Havreklibrødet er et grovt og sunt brød uten hel korn.


Inneholder:


Havrekli, Sammalt rug grov, Sammalt hvete mellomgrov og Hvetemel.

Skovmannsbrød

Skovmannsbrødet vårt ble utviklet av Bård Sørensen, en tidligere baker som jobbet mange år hos oss da vi drev Tellefsens bakeri på Kirketomta.


Inneholder:


Rug helkorn, Hvete helkorn, Sammalt rug grov, Fint rugmel og Hvetemel.

Østeriske bondebrød

Østeriske bondebrød er utviklet av Erik Skaarup og inneholder hele 6 forskjellige korn/frø. Det er lett og en klar barnefavoritt blant brødene med korn/frø i.


De 6 korn/frø i brødet er:


Bokhvete, Havre, Hirse, Linfrø, Sosikkefrø og Sesam

Birkebeinerbrød

Birkebeiner-rennet var en gang populært og ansett som en skikkelig prøvelse. I kjølvannet av dette ble det laget et sunt brød for de tøffeste.


Inneholder:


Kruskakli, Sammalt hvete mellomgrov, Hvete helkorn, Fint rugmel, Hvetemel og Malt

Bondekjernebrød

Biondekjernebrødet er et dansk grovbrød med en del rug i og dermed også noe rugsurdeig. Her er det brukt valset rug som er lagt i bløt dagen før slik at brødet blir ekstra saftig.


Inneholder:


Valset rug, Ristet byggmalt, Rugmel, Rug surdeig.

Hjemmebakt helkornsbrød

Hjemmbakt helkorn er omtrent samme som helkornsbrødet, bortsett fra at det er bakt enekltvis i jernformer og rullet i rug helkorn.

 

Inneholder:


Hvete helkorn, Rugmel, Hvetemel, veg. margarin.

Skjærgårdsbrød

Da vi åpnet Skaarups bakeri og konditori nede i gågata, lanserte vi Skjærgådsbrødet som et av flere nyheter i 1999. Leo Skaarup har laget oppskriften på dette steinovnsbakte frittstående grovbrød.


Inneholder:


Hvete hekorn, Linfrø, Sammalt hvete mellomgrov, Fint rugmel og Hvetemel

Solsikkebrød

Solsikkebrød så dagens lys i mai 1999, da vi åpnet Skaarups nede på Trekanten i gågata. Brødet er grovt og føles litt nøtteaktig på grunn av alle solsikkefrøene.


Inneholder:


Solsikkefrø, Hvete helkorn, Rug helkorn og Hvetemel.

Trekornsbrød

Trekornsbrød var det 2. brødet Leo utviklet og lanserte etter vi overtok etter Tellefsen, og det første som inneholdt havre. Etter suksessen med det runde Danske Landbrødet, ble Trekornsbrødet også en umiddelbar suksess.


Inneholder:


Havregryn, Hvete helkorn, Sammalt rug grov og Hvetemel

Helkornsbrød

Helkornsbrød av et av de 7 slagene som var fast i sortimentet til tellefsen da vi overtok driften. Brød er bakt i brødlangpanner og har ikke skorpesider da de bakes tett inntil hverandre.


Inneholder:


Hvete helkorn, Sammalt rug grov, Sammalt hvete mellomgrov, Fint rugmel og Hvetemel.

Håndballbrød

Kragerø var på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet helt i norgestoppen når det gjaldt håndball. Erik Skaarup spilte selv på G18 laget som ble norgesmestere 1990. I den forbindelse laget Leo Skaarup dette brødet som ble solgt i hele regionen vår og der 1 kr fra hvert solgte brød gikk til å støtte håndballen i byen.


Inneholder:


Solsikkefrø, Hvete helkorn, Linfrø, Fint rugmel, Sammalt hvete mellomgrov og Hvetemel

Alpebrød


Alpebrød er så godt at det gjerne kunne ha vært dobbelt så stort og hete Himmalayabrød!


Inneholder:


Rugmel, Rugsurdeig, Havre, Solsikkefrø, Rug helkorn, Hvetemel

Dansk 3-kornsbrød

En dansk klassiker som herjet de danske bageriene på 80-tallet. Et frittstående grovbrød med rug surdeig.trillet i seamfrø.


Inneholder:


Skåret rugkorn, Linfrø, Sesamfrø, Fint rugmel og Hvetemel.