Ekte danske wienerbrød siden 1954. Når man er dansk konditor, baker eller begge deler så er danske wienerbrød en av de kunnskapene som må sitte. Ekte danske wienerbrød er helt grunnleggende i utdannelsen, og det er helt bestemte metoder og ferdige sluttresultater som er ufravikelige. Vi lager autentiske danske wienerbrød nøyaktig slik man får dem i Danmark.
Her under ser du et utvalg av hvilke typer wienerbrød som vi lager. Det frembydende tilbud vil variere gjennom årshjulet.
For å lære mer om ekte danske wienerbrød kan det anbefales å kjøpe vår bok om wienerbrød.
Spandauer, det enkelt stykke med wienerbrød man i Norge kjenner best og som er det man i de fleste tilfeller forventer å få når man bestiller et wienerbrød. En Spandauer (også kalt Kovolutter pga måten wienerdeigen blir lukket påp) består av en 27 lags wienerdeig med en god Borgmestermasse inni og fylt med vaniljekrem i midten, litt hasselflager, sukkervann og hvit glasur glasert med en palettkniv.
Hindbær trekant, lages med en 27 lags wienerdeig pålagt en god Borgmestermasse (blanding av smør, sukker og kransekakemasse) deigen som kun er foldet sammen som en trekant, får fylles med bringebærsyltetøy i ovenpå, pensles med sukkervann og glaseres med hvit glasur med sprøytepose.
Overskårne wienerbrød er wienerbrød stykker skåret ut av hele wienerstenger. Mest vanlig er av wienerstenger med Borgmestermasse/Eplesyltetøy og Vaniljekrem, glasert med hvit glasur eller med Borgmestermasse, Vaniljekrem, Rosiner pyntet med nøtter og sukker.
Æbleboller/Frugtboller er en omvendt Spandauer der syltetøyet er fylt på den opp/ned liggende Spandauer. Wienerdeigen utvikler seg da slik at wienerbrød får en rund bolleaktig form. Til vanlig fyller vi disse med eplesyltetøy, men vil i tiden før fastelavn lager vi dem med mange slags syltetøy og dekorerer dem med forskjellig farget glasur.
Romsnegle lages av en 18 lags wienerdeig fylt med Remonce, Borgmestermasse og rosiner, glasert med romglasur og dekorert med nonparelli.
Rosenbrød, ren utrullet wienerdeig glasert med hvit glasur og pyntet med nonparelli.
Skjært wienerdeig med borgmestermasse, bringebærmarmelade, vaniljekrem og litt hasselnøtt flager pyntet med hvit glasur.
Hanekam blir laget av en 27 lags wienerdeig med vaniljeremonce inni og med sukker og nøtter oppå. Kammer som de også kalles tilhører en av klassikerne innen wienerbrød.
Rosenbrød, ren utrullet wienerdeig glasert med hvit glasur og pyntet med nonparelli.
Rosenbrød, ren utrullet wienerdeig glasert med hvit glasur og pyntet med nonparelli.
Wienerbrødhorn med borgmestermasse, pyntet med hasselflager og sukkervann.
Som Kammer i annen form og uten nøtter. Bare borgmestermasse inni og pyntet med sukker.
Omvendt spandauer med borgmestermasse, rosiner og kardemomme i. Glasert med sukkervann.
Wienerbrød med litt borgmestermasse og vaniljekrem, pyntet med nøtter og sukker.
Spandauer med vaniljekrem, pyntet med friske jordbær og gelè.
Copyright © Med enerett